O bomba din cel de-al doilea razboi mondial, perfect conservata, a fost descoperita de un barbat intr-un cartier din Bistrita, in timp ce adancea un sant de drenaj.

Seful Serviciului de Protectie Civila din Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta "Bistrita", mr. ing. Dan Gheorghita, a declarat, miercuri, ca incidentul a avut loc marti seara.

Daniel Gros din cartierul bistritean Ghinda lucra la asanarea unui teren pe care baltea apa, situat la intrarea in localitate.

La un moment dat, barbatul a agatat cu varful cazmalei un obiect contondent, iar cand a vrut sa vada ce este si-a dat seama ca este vorba despre un proiectil. Imediat, barbatul a anuntat politia care a chemat prirotehnistii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

O echipa din cadrul IJSU a constatat faptul ca proiectilul respectiv era o bomba de aruncator calibrul 82 mm, perfect conservata. Ea a stat vreme de peste 60 de ani in pamant, neexplodata, fiind un potential pericol. Proiectilul a fost adus la Bistrita, unde va fi neutralizat alaturi de altele gasite in astfel de circumstante care sunt depozitate in buncarul special amenajat pana va fi detonat controlat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.