Peste 70% dintre elevii bucuresteni recunosc ca exista manifestari violente in scoala la care invata.

Printre principalele motive pentru care elevii recurg la acte de violenta este anturajul, in conceptia a 30% dintre elevii care au fost chestionati pentru realizarea unui studiu de catre Alianta Civica.

Totodata, 25% dintre ei spun ca recurg la violenta pentru a domina, iar 13% invoca influenta negativa a mass-media, insemnind TV, radio si Internet. Parerea este impartasita in mod identic si de parinti, si de profesori.

Masurile pe care elevii le vad ca benefice pentru impiedicarea violentei sint cresterea sigurantei in scoli si discutiile cu psihologul sau consilierul scolii. De asemenea, o mai buna colaborare cu familia sau discutiile la ora de dirigentie ar putea ajuta in acest scop, insa cresterea supravegherii pedagogice nu este vazuta cu ochi buni de elevii bucuresteni.

Profesorii nu recunosc violenta

Studiul realizat pe baza a 363 de chestionare completate de elevi, parinti si profesori din Capitala releva faptul ca tinerii nu stiu sa defineasca conceptul de violenta, pe care o confunda cu "stirile de la ora 5" sau cu "emisiunile asa-zis de divertisment". Parere impartasita totusi si de unii parinti. Insa, cind vine vorba despre practica, elevii au stiut foarte bine sa o identifice, avind in vedere ca peste 70% dintre cei chestionati au spus ca exista violenta in locurile in care invata.

Si parintii sint de acord ca mediul scolar contine scene de violenta, insa profesorii nu au aceeasi parere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.