La sfarsitul unei zile obisnuite de munca sunteti de-a dreptul daramati?

Nu mai aveti chef de nimic si cu greu va puteti concentra la ce aveti de facut? Este clar. Sunteti o "victima" a asteniei de primavara. Psihologul Liana Curca sustine ca aceasta stare de disconfort poate fi inlaturata. Iata ce puteti sa faceti ca sa va incarcati cu energie si sa va recapatati vitalitatea.

Faceti miscare. Cateva minute de sport sunt binevenite. Daca nu aveti timp de jogging sau de cateva exercitii la sala, incercati sa mergeti mai mult pe jos.

Stati mai mult la aer curat. Toata iarna ati stat inchisi in casa. Acum este momentul sa iesiti la aer curat. Profitati de zilele libere de la sfarsit de saptamana si mergeti sa va plimbati in parc. Observati cu atentie copacii si plantele din jurul dumneavoastra.

Alimentatia este importanta. Mancati variat si aveti grija ca din meniul zilnic sa nu lipseasca fructe si legume proaspete. Foarte importante sunt si cerealele, pe care le puteti consuma la micul-dejun.

Mergeti la cumparaturi. Ca sa va imbunatatiti starea de spirit, dati o raita prin magazine si innoiti-va garderoba cu haine viu colorate. Daca bugetul nu va permite, va puteti limita doar la cateva accesorii vestimentare.

Zambiti mai mult. Nu va costa nimic, in schimb veti observa ca va simtiti mult mai bine decat daca stati incruntati si posomorati.

Treceti si pe la medicul de familie. Un control de rutina este binevenit in aceasta perioada, mai ales ca acum doctorul va poate recomanda si vitamine din grupa "B"-urilor.

Evitati stresul si conflictele. Pare greu, dar asta nu inseamna ca este si imposibil. Orice mica altercatie va poate irita, lucru care nu este de dorit.

Renuntati la tigari si la alcool. Desi aveti senzatia ca va relaxeaza, acestea au de fapt efecte contrare.

Odihniti-va cat mai mult. Nu e foarte important cate ore dormiti, ci ca timpul de somn sa fie cel ideal, adica sa inceapa la ora 22.00-23.00 si sa se incheie in jurul orei 7.00. Chiar si in aceste conditii este important sa va odihniti, cand aveti ocazia, si peste zi. Dupa cateva ore de somn bune, va veti simti mult mai bine.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.