Celulita, alergiile, eczemele, caderea parului, unghiile incarnate, matreata etc...

Toti avem tendinta de a le considera doar niste probleme de estetica pentru rezolvarea carora e nevoie uneori si de ajutorul doctorilor. Insa din ce in ce mai multi specialisti sustin ca trupul incearca, prin aceste semnale, sa ne atraga de fapt atentia asupra starii de "sanatate" a sufletului. (material preluat din revista "Les nouvelles esthetiques")

Durerea de picioare e adesea legata de teama de a incerca lucruri noi

Membrele inferioare reprezinta capacitatea noastra de a ne misca in spatiu. Durerea de picioare e adesea legata de teama de a strabate drumuri noi, de a ne indrepta spre orizonturi necunoscute. Edemul este umflarea tesutului subcutanat datorita infiltrarii de lichid seros.

Avem adesea senzatia "limitarii", de exemplu, am dori schimbarea meseriei, dar ne lipsesc instrumentele. Ne putem simti limitati de o persoana, de un context anume sau de timp. Avem senzatia de picioare umflate, seara, continuand sa reflectam la tot ceea ce am facut si la ceea ce ne ramane de facut, tocmai cand este momentul sa ne culcam.

Celulita, considerata gresit o problema de natura estetica, este o adevarata tulburare fizica, o inflamare a tesutului celular subcutanat.

Printre factorii de risc care o provoaca, pe langa o alimentatie gresita, sedentarism, fumat si stres - se numara si stagnarea unei energii feminine care nu circula adecvat. In ingrosarea pielii si, in consecinta, pierderea elasticitatii se poate citi simbolic un exces de aparare fata de eros. Pielea "coaja de portocala" devine o platosa care protejeaza zonele corpului legate de sexualitate (solduri, bazin, coapse) de interferentele externe. Adesea problema este cauzata de legaturile pe care le avem cu trecutul nostru, de care nu reusim sa ne eliberam.

De exemplu, teama de a fi abandonati poate determina modificarea felului de a fi al unei persoane. Preocuparea de a fi placuta de partener si de a anula indepartarea determina o schimbare a persoanei respective pana la negarea propriei identitati. Chiar si teama de a fi abandonati din cauza nepotrivirii poate determina o functionare defectuoasa a intestinului si, in consecinta, constipatie - una din cauzele care concura la aparitia celulitei.

Persoanele energice au par frumos si des

Parul reprezinta frumusetea, forta si puterea persoanei. De regula, cu cat o persoana e mai energica si mai plina de viata, cu atat parul sau e mai des si creste mai frumos.

Caderea parului e legata adesea de tensiuni emotionale; albirea subita poate fi cauzata de un stres puternic. Pielea uscata a capului, care se descuameaza, e semnalul "ariditatii in gandire": individul doreste ca toti ceilalti sa gandeasca in locul sau si sa ia decizii pentru el.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.