Daca vrei sa iti cumperi casa si nu dispui de toti banii necesari, trebuie sa te inzestrezi cu multa rabdare si nervi elastici.
Iata pasii pe care vei fi nevoit sa ii parcurgi: Te duci la banci si vezi oferta. Dupa ce ai aflat cat ofera banca, scade 10% si vei afla cat vei lua in final. Vezi cati bani ai de avans. Aduna cu ce iti da banca. Din suma asta mai scade 10%, care reprezinta: comision banca, comision agentie, evaluare, taxe notariale. Ce iti ramane este pretul real pe care il vei putea plati pentru casa. Cauta apartamentul. Daca te-ai hotarat, verifica, daca actele sunt in regula, de ce a fost scos la vanzare, vorbeste cu administratorul. Verifica actele: cadastru, intabulare, extras de carte funciara. Fa un precontract de vanzare - cumparare. Dai avans maximum 1.000 euro, autentifici la notar. Depui dosarul cu actele casei la banca. Aceasta va aproba sau nu creditul si va emite o hartie in acest sens, cu suma reala. Daca este totul in regula, mergi la notar, semnezi contractul de vanzare - cumparare, apoi la banca pentru a semna contractul de ipoteca.

La semnarea contractului de vanzare -cumparare, vanzatorul trebuie sa primeasca diferenta din suma aprobata de banca si pretul casei, mai putin cei 1.000 euro, iar cumparatorul sa primeasca actele originale ale casei. Dupa semnarea contractului, notariatul depune actele pentru o noua intabulare pe numele cumparatorului cu ipoteca in favoarea bancii si un extras de carte funciara de informare. Cand aceste acte ies, banca plateste banii luati prin credit in contul vanzatorului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.