Consumul de suc si nectar de morcov este una dintre cele mai simple modalitati de a oferi organismului cantitatile optime de vitamine si minerale. Potrivit unor studii realizate de medicii nutritionisti polonezi, morcovii au particularitati unice in compozitia lor, sunt usor de digerat, si bogati in vitaminele A, B, si C. Vitamina A este asimilata de organism din betacaroten, un compus al morcovului care este fundamental pentru piele si pentru vedere. Un atribut foarte important, mai ales pentru femei, este acela ca betacarotenul este un foarte bun agent antioxidant impotriva radicalilor liberi care grabesc imbatranirea. S-a descoperit chiar si faptul ca un consum constant de suc de morcovi previne cancerul pulmonar si are un efect protector recunoscut mai ales in cazul fumatorilor. Medicii pediatrii, la randul lor, vorbesc despre morcovi ca fiind "painea pediatrului", datorita efectului benefic in tratarea diareei acute la sugari.

De asemenea, datorita continutului de fibre, consumul de morcovi reduce cresterea colesterolului si, implicit, tine in frau problemele cardiace si accidentele vasculare. Prin urmare, specialistii recomanda ca morcovii sau sucul de morcovi sa nu lipseasca din alimentatia zilnica, insa in cantitati moderate, cam 50 - 60 de mililitri pe zi. Nu este indicat nici consumul excesiv de morcovi, deoarece din cauza betacarotenului pot sa apara coloratii rosiatice ale fetei.