Sutele de firme care functioneaza ilegal fac concurenta neloiala. Aurel Neagoe spune ca a investit degeaba o caruta de bani in sicrie de lux

Una dintre cele mai profitabile afaceri este cea a inmormantarilor.

Chiar daca, in mare masura, cei care se ocupa de asa ceva lucreaza la negru, ei profita de faptul ca oamenii indurerati de disparitia unei rude aproape nu isi dau seama ca platesc sume mult mai mari pentru sicriu ori pentru serviciile necesare inhumarii. Cazul Anghelescu este relevant in acest sens. Cei care au vandut la suprapret sicriul au stiut sa profite de moartea miliardarului. In aceasta situatie pot fi, insa, mai toti raposatii. Pentru a ne edifica asupra acestei "afaceri cu moartea" ne-am interesat la diferiti ofertanti de la pompe funebre si de prin spitalele Capitalei. Practic, in fiecare dintre zecile de unitati spitalicesti de pe raza Capitalei exista "un binevoitor" care este atent atunci moare cineva sau chiar inainte ca romanul sa isi dea obstescul sfarsit. Spre exemplu, daca o asistenta stie ca pacientul nu mai are sanse de a trai, il pune "in tema" pe aghiotantul de la morga spitalului sau chiar pe un brancardier care are facut deja aranjamentul cu un particular cu masina si cosciug. Apoi, dupa deces, se plateste o taxa fie pentru spalarea mortului, fie pentru aranjarea lui.Transportul la groapa inseamna alti bani, fireste, dar mai mereu se gaseste un binevoitor care zice ca iti ia mai ieftin cand, de fapt, el costa mai scump. Nu are de unde sa stie familia indoliata ca respectivul poate nici macar nu are autorizatie in acest sens.

120 de milioane de euro pe an din inmormantari

La noi, masurile impotriva ilegalistilor sunt aproape inexistente. Potrivit unor specialisti in domeniu, in Bucuresti mor anual aproximativ 40.000 de oameni, cam 66 pe zi. Costul unei inmormantari este, in medie, de circa 30 de milioane de lei vechi. Astfel se face ca, numai in Capitala, se fac afaceri de circa 120 de milioane de euro pe an, suma din care o mica parte intra in bugetul statului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.