Taximetristii au "brevetat" una dintre cele mai ingenioase metode de pacalit patronii. Cu ajutorul unui banal telefon mobil se poate sterge chitanta unui aparat de taxat.

Adica, daca un client nu are nevoie de respectiva chitanta, se acceseaza mobilul ( cu *222, de exemplu) se pune deasupra aparatului si acesta scoate o hartie alba. In acest mod, in memoria aparatului ramane doar o parte a incasarilor.

"Tehnica" ne-a fost demonstrata de unul dintre taximetristi care ne-a dezvaluit si alte metode prin care pot fi pacaliti clientii. Multi stiu cum sa "fenteze" aparatul de taxat cu ajutorul unui buton amplasat la schimbatorul de viteza. Dispozitivul, denumit "coada de maimuta", este legat printr-un fir bine camuflat pe sub presul soferului si este legat la aparat. Atunci cand clientul nu este atent sau i se distrage atentia, taximetristul apasa butonul si pe afisaj cifrele o iau razna: se mai adauga un zero sau o anumita suma in plus. In mod asemanator se poate folosi "coada de maimuta" la schimbatorul de viteze sau la orice buton actionat electric.

Unele tarife nu se justifica

"Asa se explica de ce unele firme de taxi au tarife mici cand, de fapt, au astfel de manarii la aparate", ne-a declarat un taximetrist la o firma din Capitala. De altfel, anumite tarife nu pot justifica cheltuielile, dar tin la pret pentru a atrage clientii. Astfel de metode sunt folosite si de asa-zisi taximetristi particulari care, pe aceeasi distanta parcursa de soferii corecti, incaseaza dublu, desi pretul afisat nu iti da de banuit. Cei mai multi dintre acestia refuza, insa, sa vorbeasca de astfel de metode. Explicatia este simpla: numai soferii de la unele firme sunt controlati, chiar de patroni iar responsabilii din administratia publica nu prea se baga.

Acest aspect i-a facut pe unii taximetristi sa vorbeasca despre acest fenomen, sub acoperirea anonimatului, deoarece sunt "trasi in piept" de colegii de breasla. S-a declansat un adevarat razboi mocnit intre ilegalisti si taximetristii corecti. "Noi muncim cinstit, iar altii isi fac mendrele. Pacaliti sunt clientii care, atrasi de un pret mai mic, nu isi dau seama ca dau o groaza de bani in plus", a mai precizat unul dintre taximetristi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.