Scolile de stat bine cotate din Capitala nu reusesc sa faca fata cererilor de inscriere in clasa I pentru anul de studiu 2006-2007. In unele scoli, s-au facut inscrieri peste numarul de locuri, iar directorii sint nevoiti sa-i selecteze pe copii dupa propriile criterii.

Des Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a anuntat oficial, saptamina aceasta, inceperea inscrierilor in clasa I pentru anul 2006-2007 in cele 179 de unitati de invatamint gimnaziale din Capitala, unele scoli nu mai primesc cereri de inscriere, locurile disponibile fiind ocupate de cei aflati pe listele de asteptare inca din vara anului 2005.

Un exemplu este Scoala Centrala din Bucuresti, unde au fost depuse 90 de cereri de inscriere, in timp ce unitatea scolara dispune de numai 75 de locuri. "Nu mai suplimentam locurile si am incheiat deja inscrierile. Cei ramasi pe dinafara vor fi trecuti pe lista de asteptare", declara Svetlana Bodnaras, director la Scoala Centrala.

"Elevii vin pentru un anumit invatator"

Si la Scoala nr. 11 "I.H. Radulescu" au fost depuse mai multe cereri decit numarul de locuri disponibile. "Avem 75 de locuri. Putem suplimenta cu maximum trei locuri, numai in situatia in care sint gemeni", spune Victoria Barbu, directorul Scolii nr. 11. Barbu adauga ca perioada de depunere a cererilor de inscriere in clasa I se va incheia in luna aprilie. "Parintii opteaza pentru scolile mai sigure si cu program de scolarizare cit mai diversificat. De obicei, elevii vin pentru un anumit invatator", spune Ana Lapovita, invatator si responsabil scolarizare la Scoala nr. 30 "Grigore Ghica Voievod".

Trei acte pentru inscrierea in clasa I

Potrivit ISMB, pentru inscrierea in clasa I, copilul are nevoie de o cerere tip, procurata de la secretariatul unitatii scolare, de o copie a certificatului de nastere si de o adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea "apt pentru scoala". ISMB precizeaza ca nu vor fi organizate testari preliminare inscrierii, cu exceptia unitatilor scolare de profil, cum ar fi scolile de muzica sau Liceul German. Majoritatea scolilor care mai au locuri disponibile pentru clasa I primesc cereri de inscriere pina in septembrie, inaintea inceperii anului scolar.

Selectia tine cont de frati

Criteriile de selectie pentru cei care au depus cereri de inscriere in clasa I:

• ordinea depunerii cererilor;

• domiciliul elevului apartine de scoala respectiva;

• daca au deja frati in aceeasi scoala;

• locul de munca si programul parintilor;

• daca stau la rude.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.