Floreasca, Bordei, Herastrau, vanate pentru afaceri imobiliare

Parcul Bordei a intrat in circuitul imobiliar

Parcurile din Bucuresti sunt noua tinta a afaceristilor de ocazie din domeniul imobiliar, care au intrat in posesia terenurilor, pe cai mai mult sau mai putin legale, si vor sa le dea alte destinatii, a declarat ieri, Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1. El a atentionat opinia publica ca "rechinii" din afacerile imobiliare vor sa distruga peste 12 ha din cele mai mari parcuri publice ale Bucurestiului. "Parcul Floreasca ar putea fi luat cu tot cu patinoar pentru noul complex hotelier al lui Omar Hayssam, prin firma IAPIT DIVERTIS, care a cerut certificat de urbanism pe tot parcul pentru noul hotel de 18 etaje", a precizat Chiliman.

Si parcul Bordei e intr-o situatie similara. "A fost luat cu japca de trei proprietari privati, care au daramat restaurantul, au distrus arhiva Sahia Film si acum vor sa-si ridice hoteluri, blocuri si vile cu vedere la lac. In Herastrau, firma BTT a fost improprietarita in mod abuziv cu 70.000 mp, unde vrea sa construiasca un complex rezidential si sedii de birouri", spune Andrei Chiliman. Parcul IOR este in cea mai critica situatie: tot spatiul verde, de-a lungul Bulevardului Nicolae Grigorescu, a fost restituit catre fosti proprietari. Chiliman spune ca ii va cere primarului general, Adrian Videanu, un raspuns ferm pentru cazurile semnalate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.