Conducerea Politiei Rutiere Romane a decis ieri sa ia masuri exceptionale de supraveghere a soselelor pe care se petrec cele mai multe accidente mortale. Acestea sint: Dealul Feleacului, DN2, Buzau si Ciolpani.

In ultimele trei luni, in ciuda unei campanii nationale desfasurate de Politia Romana pentru diminuarea numarului de accidente mortale, s-a constatat ca pe anumite portiuni de drumuri nationale numarul acestora este in continua crestere.

Pe Dealul Feleacului din Cluj, pe DN2 Bucuresti - Urziceni - Suceava, zona Buzau si Ciolpani, numarul deceselor este mai mare cu 9,3% decit anul trecut. "La nivel national, numarul accidentelor grave a scazut in primele trei luni ale acestui an cu 6,17%, iar cel al deceselor cu 13,57%. In schimb, pe asa-zisele sosele ale mortii, inca nu am reusit sa stopam numarul accidentelor grave.

De aceea, am decis sa monitorizam special aceste portiuni prin trimiterea mai multor echipaje de strada si prin refacerea semnalizarii si a infrastructurii", a declarat ieri Dumitru Jianu, directorul adjunct al Politiei Rutiere.

620 de permise retinute pe DN1 in trei luni

Sefii Politiei sustin ca majoritatea accidentelor se produc in weekend, pe sectoarele de drum care au curbe in forma de "S" sau pe cele cu drum drept, unde soferii sint furati de oboseala si adorm la volan.

In doar trei luni, aproape 170.000 de soferi au fost amendati pentru depasirea vitezei regulamentare pe DN1, iar 620 dintre ei au ramas fara permise de conducere.

In schimb, pe tronsonul Bucuresti - Brasov, numarul accidentelor grave a scazut de la 29 anul trecut la sase anul acesta. Comisarul-sef Dumitru Jianu sustine ca viteza medie de rulare pe DN1 a fost in ultima perioada de 52 km/h, in ciuda deciziei politiei de a permite soferilor sa ruleze pe aceasta portiune de drum cu 70 km/h. "Faptul ca s-a permis rularea cu o viteza mai mare pe DN1 nu inseamna ca s-a decongestionat traficul. Traficul pe acest tronson este ingreunat de gituirile de drum de pe segmentul Azuga-Sinaia, unde soselele nu pot sa preia un trafic mai mare", a explicat Dumitru Jianu.

Pentru reducerea numarului de accidente, Politia Rutiera va desfasura un parteneriat cu administratiile publice locale, in cadrul caruia va cere primariilor sa investeasca bani in amenajarea de piste speciale pentru biciclisti si rolleri. Jianu a spus ieri ca va introduce pe lista neagra a masinilor furate si autovehiculele care au inspectia tehnica expirata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.