Femeile care se afla la volanul unei masini fara a avea insotitor sunt expuse in trafic mai multor riscuri decat barbatii.

Ele pot fi o tinta usoara pentru hotii care comit talharii in intersectii sau in parcari. Iar necazurile nu se opresc aici. Ce masuri de siguranta trebuie sa va luati daca sunteti soferita, am aflat de la Brigada de Politie Rutiera din cadrul Politiei Bucuresti.

De multe ori, hotii isi asteapta victima in locuri mai ferite si incearca sa o ia prin surprindere. In trafic, victima este avertizata de "binevoitori" ca are pana, pneul fiind intepat chiar de ei (de regula, pe partea dreapta, spate). Cand cea de la volan opreste sa faca verificari, hotii "opereaza" rapid.

Nu tineti in torpedou actele de identitate, de firma, permisul de conducere, actele de inmatriculare a masinii sau alte documente.

Nu lasati la vedere, in interiorul masinii obiecte de valoare sau tentante.

Daca intr-o parcare ati uitat unde va este autoturismul, nu-l cautati cu ajutorul telecomenzii, deoarece riscati sa apara alte persoane inaintea dv. Cel mai bine este ca atunci cand parcati, sa va fixati un reper.

Dupa ce ati urcat in masina, asigurati-va ca ati inchis si blocat portierele, evitand astfel un musafir nedorit.

In cazul unor incidente ivite in trafic in timpul deplasarii, opriti intr-o zona circulata, in apropierea unui politist sau a unei unitati de Politie. Nu incercati sa va faceti singure dreptate.

Evitati gesturile obscene!

Nu interveniti in conflictele aparute in trafic, ci lasati-le in seama Politiei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.