De anul acesta, pe piata romaneasca apar locuintele modulate ce pot fi cumparate cu credit ipotecar pe 35 de ani de la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC).

Preturile vor fi intre 37.000 si 74.000 euro, fara TVA, in functie de modelul ales, costurile de constructie fiind intre 200 euro/mp si 370 euro/mp. Proiectul este premiera in Romania, fiind realizat integral de constructorii din cadrul UNPR, in parteneriat cu CEC. Creditele ipotecare se vor da in lei, cu dobanda de 9,56% pe an, rata reala platita de beneficiar fiind de 4,5% la inflatia estimata in 2006 de 5%. Constructorii spera sa atraga cat mai multi cumparatori dintre cei tineri sau cu venituri medii, dar si "capsunarii" care muncesc in strainatate.

"Vom tine cu dintii la preturi pentru a nu fi "umflate pe parcurs", a declarat Marian Petre Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR). Valoarea structurii casei va fi sub 200 euro/mp, ajungand la 370 euro/mp cu finisaje medii.

"Rambursarea va incepe dupa o perioada de gratie de doi ani si cautam solutii pentru cei care nu au bani de avans, sub forma unui al doilea credit acordat tot de CEC pentru nevoi personale, la care vom lua in calcul toate veniturile unei familii", a declarat Eugen Radulescu, presedintele CEC. Potrivit acestuia, garantia va fi casa, caz in care CEC poate sa nu mai ceara polite de asigurare de viata pentru beneficiar. Pentru a ajuta cumparatorii, Prefab Invest, conducatorul consortiului, vrea sa obtina si terenurile pentru case de la primariile din Bucuresti si din tara, in concesiune sau proprietate. "In tara, deschiderea primarilor pentru a pune la dispozitie terenuri de constructie e mai mare, Bucurestiul va constitui insa o problema, dar nu insurmontabila pentru ca exista forme de concesiune si cadru legal, putem gasi solutii daca cetatenii nu detin terenul pentru casa", a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR.

Locuinte mai rezistente la cutremur

Casele modulate sunt construite pe panouri tristrat, structura de rezistenta fiind din elemente modulate. Constructorii sustin ca gradul de rezistenta seismica este mai ridicat decat la locuintele de bloc, iar confortul termic poate fi sporit prin finisaje.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.