Plata ratelor la banca la data scadenta trebuie sa fie o prioritate pentru romanii care nu vor sa aiba “cazier bancar”.

Desi nu multi au fost convinsi ca sistemul va functiona, surprizele au aparut in momentul in care s-au vazut respinsi de la un nou credit, pentru ca erau trecuti cu restante la Biroul de Credit.

La ora actuala, majoritatea bancilor trimit date referitoare la rau-platnici catre Biroul de Credit . Daca la inceput Biroul putea oferi date doar despre neplata ratelor, acum poate pune la dispozitia celor interesati si numarul creditelor contractate de o persoana. Conform reglementarilor, catre Biroul de Credit sunt raportate intarzierile mai mari de 30 de zile la plata ratelor.

Chiar si in aceste conditii, trebuie sa stiti ca daca intarziati doar cateva zile cu plata ratelor, banca va va sanctiona. Contractul de creditare pe care l-ati semnat cu banca prevede o dobanda penalizatoare pentru intarzierea la plata. Valoarea acesteia este stabilita de fiecare banca in parte si variaza intre 2 si 5%, dar in general nu e mai mica de 50 lei noi sau 10 euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.