Plimbarile prin parc si clasicele „buburuze” si trenulete pentru prichindei incep sa fie detronate de cluburile de joaca particulare. Cu aproximativ 200.000 de lei, parintii isi pot lasa toata ziua copiii sa zburde prin labirinturi si baloane gonflabile, in timp ce ei isi pot face treburile.

Sint micile cluburi de joaca, deschise intre orele 10.00 si 22.00, special amenajate pentru copiii mai mici de 10 ani. "Ideea acestui loc de joaca a fost de la inceput de a oferi o alternativa la mersul in parc si un reper in plus la capitolul servicii pe piata romaneasca," spune Violeta Mirea, managerul locului de joaca Booboo Jungle Party. Ea a adaugat ca astfel de locuri se gasesc in mare numar si in strainatate, insa initiativa infiintarii localului Booboo Jungle Party a venit in urma faptului ca patronii, parinti fiind, nu stiau unde sa-si lase copilul sa se joace. Un tobogan, o mica piscina cu bile colorate, citeva mese si scaune pe masura prichindeilor, baloane, coifuri de hirtie si, uneori, vizita unui clown sint ingredientele pentru o petrecere de citeva ore sau o iesire in oras, intr-o zi oarecare.

Parinti fara griji, copii fericiti

Creativitatea copiilor este pusa la incercare prin diferite jocuri de puzzle sau lego. Pretul intrarii este de aproximativ 200 de mii de lei vechi, pret in care poti sta de dimineata pina seara. "Vin familii de toate virstele si clasele sociale. Este un pret accesibil tuturor", spune Ildiko Or, managerul locului de joaca Arlechino Club. De exemplu, locul de joaca Kids Dream ofera, pentru 180 de mii de lei vechi, timp nelimitat de joaca si un lapte cu fructe, inclus in pret. Cu toate acestea, clientii stau in jur de trei sau patru ore intr-o zi. "Am un baietel in virsta de cinci ani. E foarte fericit aici. Ar sta toata ziua sa sara pe saltelele astea gonflabile, dar nu putem sta atit. Mai trebuie sa si doarma sau sa manince", spune o mamica multumita de existenta acestor cluburi. In timp ce copiii se joaca, insotitorii pot servi o gustare sau o cafea la mini-bar. Sau, daca au de rezolvat diferite probleme, pot pleca linistiti, lasindu-si copiii in grija supraveghetorilor. "Seara, dar mai ales simbata si duminica, este plin aici. Parintii au nevoie sa evadeze si ei din casa, sa stea linistiti", spune Andreea Tocos, patroana clubului de joaca. Pentru copiii mai mari de patru ani, locul de joaca Booboo Jungle ofera o jungla virtuala plina de tobogane si labirinturi, atractia principala fiind o maimuta pe nume BooBoo. "Copiii pling la plecare atunci cind trebuie sa o paraseasca pe Booboo si doar promisiunea parintilor ca se vor intoarce la ea reuseste sa linisteasca putin lucrurile", povesteste Violeta Mirea.

Un clovn la doua milioane

Pe linga programul obisnuit de joaca, cluburile organizeaza si petreceri cu diferite ocazii. Costul unei astfel de petreceri variaza in functie de buzunarul fiecaruia. O petrecere cu zece invitati costa in jur de sase milioane de lei vechi. In acest pret sint incluse gustari, bauturi racoritoare si spatiul de joaca timp de trei ore. Pentru cei care doresc prezenta unui clovn la petrecere, preturile cresc cu cel putin doua milioane de lei. Majoritatea acestor cluburi de joaca sint deschise din toamna anului 2005. Patronii locurilor pentru copii sustin ca aceasta afacere este profitabila atunci cind este frig afara si oamenii nu se pot duce cu micutii in parc. Unii dintre ei se tem de incalzirea vremii, altii au incredere in clientii lor fideli.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.