Bucurestenii au prea putine mall-uri, birouri si case, sustin agentii imobiliari.
La acelasi numar de locuitori, Budapesta se lauda cu 22 de mall-uri, in timp ce Bucurestiul abia are trei mari galerii comerciale. "Suntem foarte departe de statele vecine, iar Bucurestiul ar suporta cel putin inca 10-12 mall-uri in urmatorii ani", crede Radu Lucianu, partener al firmei Eurisko. Piata imobiliara a Capitalei sufera si la capitolul "spatii de birouri" fata de alte capitale ale statelor foste comuniste. "Avem de zece ori mai putine birouri ca in Varsovia si suntem de patru-cinci ori mai inghesuiti la serviciu ca angajatii din Budapesta si Praga", spune Radu Lucianu.

Nici casele nu sunt suficiente in Bucuresti, daca luam in calcul afluxul de populatie care se muta in fiecare an in Capitala. Cererea de locuinte pe piata imobiliara din Bucuresti este estimata in prezent la circa 300.000 metri patrati construiti. "Din pacate, nu se construiesc mai mult de 10-15.000 de locuinte pe an, chiar daca cererea reala este de cel putin zece ori mai mare", spun agentii imobiliari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.