Profesorii si elevii au avut termen doar pana in semestrul II ca sa-si revizuiasca tinuta.

Adica sa-si aduca parul la culoarea naturala, sa lungeasca bluzele si fustele sau sa cumpere haine decente pentru scoala.

In semestrul II vor curge sanctiunile daca noul Regulament Scolar nu va fi respectat, ne-a declarat Paloma Petrescu, secretar de stat in Ministerul Educatiei. Elevii, parintii si profesorii din zeci de scoli au ales deja uniforme noi, care insa nu au nimic in comun cu cele din perioada comunista.

In luna ianuarie, Inspectoratul Scolar Arges a organizat chiar o parada a uniformelor scolare, unde parintii si elevii si-au ales modelele si culorile preferate. Fiecare scoala a avut obligatia sa-si revizuiasca Regulamentul de Ordine Interioara, potrivit ultimelor decizii ale Ministerului Educatiei.

De pilda, la Liceul Teoretic "Ion Creanga", din Capitala, a fost decisa tinuta obligatorie, in limitele decentei impuse de statutul de elev. Astfel, fetele trebuie sa poarte fusta sau pantaloni negri, iar bluza, tricoul sau camasa trebuie sa fie obligatoriu albe.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.