Urmand modelul occidental de lupta impotriva huliganilor, autoritatile de la Bucuresti sunt decise sa nu mai faca nici un fel de rabat de la regula si sa-si uneasca fortele pentru anihilarea recalcitrantilor care fac legea pe stadioane.

Pentru fanii echipelor de fotbal din Romania vin zile grele. Suporterii problema nu vor mai putea sa urmareasca pe "viu" jocul cu balonul rotund. O perioada cuprinsa intre 6 luni si 3 ani ei vor avea interdictie de a mai asista la orice meci care se desfasoara in tara, daca in decursul unui an primesc 2 amenzi. Potrivit generalului Iosif Panduru, seful Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Ordonanta nr. 11/2006, intrata de cateva zile in vigoare, urmareste prevenirea si combaterea violentei in sport.

Ca noutate, noul act normativ pune in aplicare mai multe rezolutii ale Consiliului Europei si prevederi ale Conventiei Europene, urmarindu-se astfel protejarea spectatorilor de la manifestarile sportive, dupa modelul occidental. "Sunt optimist si cred ca aceste modificari vor reduce teribil actele de violenta in sport. Nu dorim sa vanam cu orice pret greselile pe care le comit suporterii, insa atunci cand situatia o impune, trebuie sa luam masuri", a declarat generalul Panduru. Cei care vor fi amendati de 2 ori in decursul unui an, vor fi judecati in doar 3 zile si vor primi interdictie de la 6 luni la 3 ani privind accesul pe stadion. Jandarmeria Romana are obligatia sa intocmeasca o baza de date cu persoanele recalcitrante, fotografii care vor fi puse si la dispozitia organizatorilor meciurilor, putandu-se astfel identifica persoana cu probleme care va incerca sa patrunda pe stadion. In cazul in care exista deja o sentinta a judecatorului, iar cel vizat o incalca, amenda aplicata se ridica la 75 milioane lei vechi.

Dotarea stadioanelor cu camere de luat vederi si punerea la punct a unui dispecerat de unde vor putea fi urmarite zonele cu probleme din tribune, sunt doar cateva dintre angajamentele pe care autoritatile, dar si factorii de decizie din domeniul sportiv urmeaza sa le puna la punct. In acest moment, Jandarmeria are in baza de date cateva sute de turbulenti, multi dintre ei provenind din Bucuresti, suporteri ai echipelor Steaua, Dinamo si Rapid.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.