Temperaturi de -15 grade Celsius, ploi si viscol; aceasta este prognoza meteorologilor pentru urmatoarele doua zile. In plus, 11 judete sint amenintate de inundatii.

Ploi puternice, viscol si temperaturi de -15 grade vor acoperi tara, de azi si pina miercuri. "Este cea mai complexa avertizare meteo. Va ploua azi foarte puternic in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova. Iar de marti seara si pina miercuri va ninge si va fi viscol", a explicat Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie. Potrivit acestuia, iarna se va intoarce pina pe 20 martie, cind mercurul din termometre va incepe sa urce, din nou. Conform meteorologilor, cauza principala a schimbarii bruste de vreme este un ciclon din Marea Mediterana, acelasi care a produs si precipitatiile abundente de anul trecut, in urma carora s-au produs inundatiile.

11 judete amenintate de ape

Institututul National de Meteorologie si Hidrologie a emis o avertizare privind pericolul producerii de inundatii in vestul si nord-vestul tarii. Cele mai afectate judete, dupa avertizarile hidrologilor, vor fi Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timis si Caras-Severin.

In avertizare se precizeaza ca sint asteptate cresteri importante ale debitelor pina la depasirea cotelor de aparare pe riurile: Viseu, Iza, Tur, Somes, Barcau, Crisuri, Aries, Bega, Timis, Birzava si pe afluentii Muresului inferior.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.