Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, anunta saptamana trecuta ca programul de innoire a parcului auto are mari sanse sa fie continuat si in acest an.

Pentru cetatean, aceasta inseamna ca poate obtine de la stat 30 de milioane de lei in schimbul autoturismului sau mai vechi de 12 ani, cu conditia sa foloseasca acesti bani pentru a-si cumpara o masina noua de la producatori autorizati. Cum trebuie sa procedeze proprietarul unei astfel de rable ca sa primeasca suma in cauza?

Potrivit Ordonantei numarul 99 din 2004, beneficiaza de aceasta suma orice proprietar al unui autoturism uzat care se inscrie la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou. Cetateanul trebuie sa predea masina veche spre casare la REMAT, obtine un certificat in acest sens si radiaza autoturismul uzat. Cu acest certificat se duce la producator, care scade din pretul de achizitie al autoturismului nou suma de 30 milioane de lei, acoperita din bugetul Administratiei Fondului de Mediu. Atentie insa: acesti bani pot fi obtinuti o singura data si pentru o singura masina uzata de catre proprietarul acesteia. Este interzisa atat reinmatricularea unui autoturism predat spre casare sau reutilizarea caroseriei, cat si comercializarea ulterioara a acestuia. De asemenea se interzice vanzarea componentelor rezultate din dezmembrarea rablelor, aceste fapte fiind penalizate de lege. In categoria masinilor decontate intra toate autoturismele inmatriculate in Romania, cu vechime mai mare sau egala cu 12 ani si care contin anumite elemente de siguranta ce atesta ca masina e in stare de functionare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.