La cativa kilometri de Sibiu, in subsolul unei “case-cetate”, cum sunt cele mai multe locuinte din Cisnadie, functioneaza cel mai “dulce” atelier din tara.

Aici, 11 ciocolatieri toarna in forme inedite cea mai fina ciocolata belgiana, ultima inovatie a atelierului din Cisnadie fiind inimioarele din ciocolata poleite cu aur comestibil.

Ascunsi intr-o pivnita in care nu intra lumina soarelui, iar temperatura nu trebuie nici sa depaseasca, nici sa scada sub 20 de grade Celsius, cei 11 "mestesugari in ciocolata" ar putea fi invidiati de oricine. Dau forma celui mai iubit produs din lume, ciocolata, pe care, mai apoi, o invelesc in cel mai pretios metal de pe pamant, aurul. Nici unul, nici celalalt nu sunt usor de imblanzit.

"Trebuie sa stii cum sa te porti cu ciocolata", ne-a marturisit Florin Balan, patronul fabricii din Cisnadie. "Trebuie sa surprinzi exact momentul cand aceasta este perfect cristalizata, daca vrei sa-i pastrezi intacta aroma si sa obtii un luciu perfect." Totul porneste de la "pastilele" de ciocolata care vin din Belgia. Ciocolata neagra, in concentratie de 50% sau 70%, paradisul cunoscatorilor, dar, din pacate, nu si preferata romanilor. "Romanii iubesc ciocolata cu lapte mai mult decat orice", recunoaste Florin Balan.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.