Potrivit unei hotarari de Guvern adoptate miercuri, finantarea pentru reparatia si refacerea a 185 de institutii de invitamant creste de la 5,5 milioane de euro, cu cofinantare de 1,8 milioane de euro, la 8,8 milioane de euro, cu cofinantare de 3,56 milioane de euro.

Aceasta majorare a fondurilor a fost posibila ca urmare a inregistrarii unor economii dupa incheierea perioadei de contractare a programului PHARE 2003.
In Hotararea de Guvern se specifica faptul ca beneficiarii acestor fonduri sunt consiliile judetene, care, pentru implementarea proiectelor, au obligatia sa incheie parteneriate cu consiliile locale si cu institutiile de invatamant respective. Autoritatea de implementare a proiectelor este Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin

Inspectoratele Scolare din judetele pe teritoriul carora se afla unitatile de invatamant, respectiv din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Botosani, Braila, Buzau, Caras Severin, Constanta, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.