Suma reprezinta estimarile expertilor imobiliari ca despagubiri pentru terenurile forestiere de la Predeal, ale fostei Casei Regale - Pe aceste terenuri, dupa 1989, fosti si actuali demnitari si-au construit vile

Statul poate fi obligat sa plateasca sute de milioane de euro Regelui Mihai pentru terenurile, foste domenii regale, de la Predeal, unde si-au construit vile majoritatea fostilor demnitari FSN-PDSR-PSD.

Dupa cum AVEREA a dezvaluit deja in paginile sale, in mandatul premierului PDSR, Nicolae Vacaroiu, au fost transferate zeci de hectare de padure in patrimoniul Primariei Predeal, care le-a scos la licitatie si le-a vandut clientelei politice, la preturi de nimic. Spre exemplu, Dana Barb, sora lui Adrian Nastase, si prietena lor Roxana Bichel au cumparat cu 40 de dolari metrul patrat. Pe cei circa 1.000 de metri patrati, cumparati in zona Cioplea, a fost inaltata o vila imensa, unde localnicii sustin ca veneau des Dana si Adrian Nastase, in timp ce Dana Barb descindea la Hotel Alpin, o alta proprietate a familiei. Padurarul octogenar Rosculet a declarat pentru AVEREA ca tot terenul din jurul Predealului apartinea Casei Regale si Domeniilor Regale, iar pe locul vilei familiei Nastase, Armata exersa pasii de defilare. Comunistii au nationalizat tot terenul si l-au trecut in gestiunea Gospodariei PCR.

Szakal Andras, subprefect de Brasov, a confirmat faptul ca Regele Mihai a solicitat retrocedarea a 11.800 hectare de teren forestier la Predeal, foste domenii ale Casei Regale. "Solicitarea a fost trimisa Directiei Silvice Brasov pentru identificarea amplasamentelor. Apoi, Comisia Judeteana de Fond Funciar va stabili daca terenul respectiv poate face obiectul retrocedarii. Daca da, suntem obligati sa retrocedam, potrivit Legii 247. Sau sa despagubim, inclusiv pentru terenurile pe care s-au construit vile dupa decembrie 1989", ne-a declarat subprefectul Andras.

Vilele stabilor pe terenurile regale

Dupa decembrie 1989, usor-usor, parcela cu parcela a trecut in posesia noilor demnitari ai tarii, care si-au construit vile pe terenurile regale. Dupa aparitia dezvaluirilor din AVEREA, Regele Mihai a revendicat 11.800 de hectare din perimetrul orasului Predeal. Expertii imobiliari din Predeal spun ca in zona Cioplea metrul patrat s-a vandut cu 500 euro, dar ca acesta este un pret maximal. Avand in vedere suprafata imensa pe care o revendica Regele Mihai, el ar putea fi despagubit doar cu maximum 2,5 euro pe metrul patrat. La acest pret , Regele Mihai poate primi 290 milioane de euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.