Proiectul vizeaza construirea a 22 de parcari

In luna mai, cel tarziu iunie, municipalitatea doreste sa inceapa constructia a 22 de parking-uri subterane in zonele aglomerate ale Capitalei, astfel incat o parte dintre acestea sa fie finalizate pana la sfarsitul anului, ne-a declarat viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu.

Potrivit estimarilor, valoarea totala a lucrarilor se ridica la peste 328 de milioane de euro.
''Studiile de fezabilitate vor fi depuse maine si, tot maine, comisia de licitatie va deschide ofertele si va desemna castigatorii'', a adaugat Murgeanu. Solutia tehnica urmarita este de mutare a parcarilor de la suprafata in subteran. Printre zonele cuprinse in proiect se numara: Universitate, Romana, Gara de Nord, Piata Revolutiei. ''In cele 22 de locatii vor fi amenajate aproximativ 14.000 de locuri de parcare. Parkingurile vor fi construite pe doua si trei nivele.
Deosebite vor fi parkingurile de la Gara de Nord si Ateneu. Acestea vor fi construite pe trei nivele si vor avea numeroase cai de acces in subteran. In plus, la parking-ul de la Ateneu se doreste si constuirea unor spatii cu destinatie comerciala'', ne-a spus viceprimarul general al Capitalei. Acesta a tinut sa precizeze ca ''se vrea incheierea unui parteneriat public-privat. Astfel, investitiile nu vor fi facute numai de municipalitate si, in plus, vor fi amortizate mai repede''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.