Platitorii de impozite, taxe si contributii sociale pot utiliza pentru declararea obligatiilor de plata la bugetul general consolidat, formularul "Ordin de plata pentru Trezoreria Statului", informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Formularul "Ordin de plata pentru Trezoreria Statului" - OPT se poate utiliza pentru declararea obligatiilor bugetare, in situatia in care, pentru fiecare obligatie bugetara sunt indeplinite cumulativ in conditiile in care, in perioada de raportare rezulta sume de plata, in perioada de raportare suma datorata este egala cu suma de plata, nefiind influentata de sume deductibile pentru care exista obligatia de declarare, iar suma de plata pentru perioada de raportare se achita integral si pana la termenul de plata prevazut de lege.

In cazul in care se efectueaza plati partiale, dar pana la termenul scadent de plata se achita toata suma datorata, este obligatoriu sa se depuna formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat", ordinul de plata in aceasta situatie nefiind considerat si declaratie a obligatiilor bugetare. Platitorii de impozite, taxe si contributii sociale care utilizeaza OPT in conditiile prevazute mai sus, nu mai declara obligatiile respective pe formularul 100.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.