Asociatia Romana a Cafelei a comunicat ca romanii consuma de aproape trei ori mai putina cafea decat occidentalii.

Reprezentantii asociatiei mentioneaza totodata ca sansele ca acest consum sa creasca sunt minime din cauza accizelor aplicate asupra cafelei si produselor similare.

Potrivit statisticilor Asociatiei Romane a Cafelei, romanii consuma, anual, in medie 1,8 kilograme de cafea, in timp ce un locuitor al Uniunii Europene consuma mai mult de 5 kilograme intr-un an.
De asemenea, studiile arata ca in tarile cu nivel de trai ridicat, precum Germania, Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca si Islanda, consumul de cafea ajunge la 12 kilograme pe cap de locuitor.

Referitor la accizele aplicate produselor, Asociatia Romana a Cafelei a precizat ca taxele sunt in prezent de 680 de euro pe tona de cafea verde, 1.000 de euro pentru tona de cafea prajita si 4.000 de euro pentru tona de cafea solubila.
Reprezentantii asociatiei se tem ca prin accizarea cafelei se incurajeaza contrabanda si consumul de cafea contrafacuta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.