Autobuzele regiei bucurestene de transport vor reveni pe cele 68 de trasee in Ilfov, insa din luna martie si numai dupa ce autoritatile judetului vor gasi 236 de miliarde de lei vechi, pentru a acoperi diferenta de subventie, a anuntat primarul Capitalei, Adriean Videanu, dupa ce s-a intalnit cu reprezentanti ai Consiliului Judetean Ilfov, prefectul judetului si mai multi primari din localitati limitrofe Bucurestiului, pentru a stabili conditiile in care RATB isi va relua traseele in Ilfov. Autoritatile din Ilfov trebuie sa aloce 236 de miliarde de lei vechi pentru subventionarea transportului in comun. Guvernul a aprobat, la inceputul acestei saptamani, reluarea curselor regiei de transport public Bucuresti pe traseele preorasenesti din judetul Ilfov, printr-o ordonanta de urgenta care a intrat in vigoare joi, data la care a fost publicata in Monitorul Oficial.

Costurile de functionare a curselor de pe cele 68 de trasee vor fi impartite intre Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Consiliul Judetean Ilfov, pe baza unui protocol care urmeaza sa fie incheiat intre cele doua institutii.
Liniile de transport in comun care faceau legatura intre Bucuresti si Ilfov au fost desfiintate la data de 8 iulie 2005. Pretul unei calatorii din Ilfov pana in Bucuresti s-a dublat, operatorii privati nefiind subventionati de la bugetul de stat sau local pentru acest serviciu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.