Printr-o ordonanta de urgenta, emisa la sfarsitul lunii ianuarie, tuturor autoritatilor si institutiilor publice li se interzice sa mai organizeze concurs pentru ocuparea locurilor de munca descoperite.

In aceasta categorie sunt incluse si unitatile sanitare publice, care mai pot desfasura concurs doar daca au demarat procedurile inainte de publicarea ordonantei, respectiv pana la 31 ianuarie. Raportat la normativele emise de Ministerul Sanatatii (MS), la nivelul judetului Bacau deficitul de personal din spitale depaseste 2.000 de salariati. In Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), la Neonatologie, de exemplu, ar trebui sa fie un medic la patru paturi. Acum, la sectia respectiva sunt numai sase medici la 90 de paturi. Dar, desi unitatea isi desfasoara activitatea cu mult sub norma, in ultimii doi ani, schema de personal s-a redus si mai mult. Numai in 2004, i-a anulat 98 de posturi, iar in 2005, alte 26.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.