Ati incercat sa va lasati de fumat insa nu ati reusit? De fiecare data amanati momentul pana a doua zi? Este clar. Singuri nu veti putea "fenta" dependenta de nicotina. Dr. Magdalena Ciobanu, de la Centrul de Consiliere pentru renuntarea la fumat, va propune un plan care va poate ajuta.

Pasul 1: Gasiti motivul.

Exista motive financiare. Motive sociale. Exista frica de boala. Sau pur si simplu - "mi-a ajuns". Important insa e motivul fiecarui acel "ceva" esential pentru dumneavoastra care va va face sa spuneti un nu hotarat cand vor aparea tentatiile.

Pasul 2: Cunoasteti-va inamicii si aliatii.

Analizati-va viata de fumator: de ce fumati, care sunt situatiile, persoanele, locurile, obiectele care "cer" neaparat o tigara.

Pasul 3: Alcatuiti planul de actiune.

Gasiti un inlocuitor pentru fiecare tigara. Atentie, trebuie sa fie lucruri sau activitati care va fac placere! Scrieti planul si prindeti-l cu o pioneza in locurile in care obisnuiti sa fumati. Daca ati mai incercat, aduceti-va aminte ce v-a facut sa reincepeti fumatul si ganditi-va cum veti reactiona intr-o situatie asemanatoare.

Pasul 4: Alegeti perioada optima.

Ca sa va lasati de fumat alegeti perioada in care credeti ca va va fi mai usor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.