Nu e usor sa te descurci cu o slujba pe care o urasti, dar cateodata trebuie sa zambesti si sa rabzi pana cand apare ceva mai bun. Daca esti blocat pe postul actual, pentru ca trebuie sa-ti platesti facturile sau pentru ca esti in expectativa pentru slujba visata, iata zece lucruri pe care le poti face pentru a-ti usura existenta.

1. Fixeaza-ti tinte saptamanale. Cateodata este mai usor sa termini ziua cu bine daca ai un premiu in vizor. Chiar daca iti urasti slujba actuala, trebuie sa existe un scop care sa te faca fericit. Impune-ti tinte saptamanale care sa te ajute sa gasesti acea ocazie de aur. Stabilirea acestor scopuri iti va da o perspectiva pentru care sa lucrezi.

2. Fa un lucru pe zi sa-ti atingi scopurile. Nu este nevoie sa-ti indeplinesti toate tintele intr-o zi, ci poti sa faci cate ceva in fiecare zi. Cand te trezesti dimineata, fixeaza-ti un obiectiv si asigura-te ca il duci la capat. Iti va da sentimentul unei impliniri si vei fi multumit ca faci progrese.

3. Acorda-ti timp pentru tine insuti inainte de munca. Daca te duci la o slujba care oricum nu-ti place, grabit si stresat vei inrautati lucrurile. Asigura-ti niste momente de solitudine dimineata. Dezvolta-ti un ritual matinal. Rasfata-te cu o cafea buna, trezeste-te destul de devreme ca sa apuci sa citesti ziarul sau seteaza-ti alarma sa te trezeasca cu o muzica saltareata. Diminetile bune pot face minuni pentru dupa-amiezele tale.

4. Creeaza o distractie la birou. Te demoralizeaza ca stai in-chis sau te innnebunesc zgomotele de telefon si zumzaiala din birou. Fa ceva care sa te bine-dispuna cand esti la munca. Pune-ti o poza tropicala ca screen-saver sau ia-ti casti sau un mp3 player si asculta muzica. Iesi in pauza de pranz.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.