Fostul redactor-sef al ,,Evenimentului zilei’’ revine in presa scrisa, dupa o pauza de un an, timp in care s-a ocupat mai mult de talk-show-uri la Realitatea TV si TVR. Dan Cristian Turturica va conduce echipa editoriala a saptaminalului "Prezent", lansat astazi in 40.000 de exemplare. Publicatia va costa 20.000 de lei.

"Va fi o publicatie serioasa, care credem ca se va impune pe piata in cel mult un an, cind speram sa atingem 40-50.000 de exemplare vindute. In Romania nu avem un hebdomadar in formatul 'Newsweek>>, care sa ne fie un competitor direct", spune redactorul-sef al noii publicatii. "Prezent", care este tiparit in format A3 pe hirtie de ziar, numara 48 de pagini si este impartit in trei caiete, fiecare dintre ele dedicat actualitatii, afacerilor si artei. Functia de redactor sef-adjunct este ocupata de Dan Suciu, fost director al publicatiei ,,Banii Nostri’’. Restul echipei editoriale, care numara 40 de oameni, este formata in proportie de 75% din echipa plecata alaturi de Turturica de la ,,Evenimentul zilei’’. Nicoleta Savin, Oana Stanciulescu si Ada Dumitrescu vor activa, in aceste conditii, ca editori coordonatori.

"Prezent" reprezinta o investitie a companiei Greek Media Group, fiind detinut in procent de 90% de un cetatean grec, restul revenindu-i lui Dan Turturica. Compania elena intentioneaza sa lanseze tot in cursul acestui an si un cotidian, precum si o serie de reviste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.