Cataloagele agentiilor abunda in oferte pentru Ziua Indragostitilor. Fie ca alegeti Paris, Amsterdam, Viena, Roma sau Barcelona, merita sa cheltuiti cel putin 400 euro de persoana pentru trei zile incarcate de romantism.

Pentru unii, Valentine’s Day inseamna un weekend petrecut intr-un hotel luxos, unde poti comanda sampanie, capsuni si frisca, fara a fi nevoit sa te dai jos din patul imens. Pentru altii, Ziua Indragostitilor echivaleaza cu o excursie intr-un oras romantic. Iar pentru cei mai multi, o combinatie intre cele doua variante. Daca sunteti de parere ca cea mai buna cale de a cuceri inima cuiva trece prin stomac, atunci este cazul sa-l duceti un weekend la Ritz, in Paris. Legendarul hotel, care se lauda ca l-a avut ca oaspete timp indelungat pe Ernest Hemingway, are nu doar restaurante sofisticate, ci si cursuri de gatit. Iata ce ar trebui sa vedeti in "Orasul luminilor". Puteti incepe prima zi prin vizitarea Turnului Eiffel, fie dimineata foarte devreme, fie seara foarte tarziu, pentru a evita cozile infernale; cea mai spectaculoasa abordare este cea din Champs de Mars.

Dupa aceea, plimbati-va pe Sena cu Bateaux Mouches, vaporase care pleaca regulat din Place de l’Alma. Puteti parcurge pe jos distantele dintre aproape toate monumentele importante, asa ca o zi va este suficienta pentru a vedea Arcul de Triumf, Champs Elysees, Place de la Concorde si gradinile Tuileries. Pentru a vedea in fuga Muzeul Louvre, va este suficienta o jumatate de zi, timpul necesar vizionarii pe indelete a celor peste 800.000 de capodopere fiind mult mai mare.

Seara, este perioada cea mai potrivita pentru o plimbare in celebrul cartier artistic Montmartre, incheiata, daca va permiteti sa scoateti din buzunar 135 de euro de persoana, cu o cina si un spectacol la nu mai putin celebrul cabaret Moulin Rouge. Rezervati-va cea de-a treia zi pentru Muzeul D’Orsay, unde puteti admira toate capodoperele impresionistilor si, pentru catedrala Notre-Dame, unde puteti urca intr-unul din turnurile gemene, pentru o panorama impresionanta a orasului, dar si pentru a vedea clopotul de 13 tone care suna si acum la ocazii speciale.

Credeti ca Venetia este destinatia perfecta pentru indragostiti? Hotelul Bauer este locul unde trebuie sa stati pentru a simti magia orasului. Hotelul, deschis in 1880, arata ca un palat, iar tarifele sunt pe masura: o camera costa de la 300 euro in sus pe noapte. "La Serenissima", cum este denumita Venetia, este de o mie de ori mai impresionanta in realitate decat in fotografii.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.