Contabilitate macabra pentru finalul anchetei: Mai multi morti, mai multi raniti

Ultima luna a anului trecut a creat emotii atat pentru cei care au participat la represiunea si crimele revolutiei din '89, care asteptau termenul de prescriptie pentru savarsirea faptelor, cat si pentru revolutionari, care erau revoltati din cauza faptului ca vinovatii ar fi putut scapa basma curata si dosarele revolutiei ar fi putut ramane nefinalizate cu rezolutia de neincepere a urmaririi penale. Reprezentantii asociatiilor de revolutionari au reactionat, astfel ca dupa 15 ani de la evenimente a fost redeclansata ancheta, au fost interogati sute de martori si exista deja o lista cu persoane care urmeaza sa fie cercetate.

"Lista in care sunt trecute si numele unor persoane publice, care mai detin functii inalte si in prezent, va ramane deschisa, urmand sa fie completata si cu numele altor vinovati de crimele din 1989", a declarat Doru Maries, presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989". Numarul celor care doresc sa depuna marturie este din ce in ce mai mare si apar noi documente care fac referire la evenimentele din decembrie. Ancheta ar putea dezvalui faptul ca au fost mai multi morti si raniti decat cei declarati, dupa cum afirma surse din Parchetul Militar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.