Lucrarile de refacere a Salii Studio care apartine Teatrului National "I.L. Caragiale"- unde a functionat Opereta pana la inceputul lunii ianuarie, 2005 - se prelungesc cu cel putin doua-trei saptamani, dupa cum a declarat directorul general al institutiei, Amza Saceanu.

Motivul nu este legat de lipsa resurselor financiare - Opereta a primit 40 miliarde de lei vechi din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si doua miliarde lei stranse din donatii - ci de complexitatea lucrarilor. Desi Amza Saceanu a declarat pentru ziarul nostru, la inceputul acestei luni, ca spera ca lucrarile sa se finalizeze pana la data de 15 sau 17 ianuarie, se pare ca lucrarile la scena au fost mai complicate decat s-a estimat la inceput.

Termenul initial de predare a lucrarii, de la Sala Studio, a fost stabilit pentru jumatatea lunii decembrie a anului trecut, insa, pana in acest moment s-a facut receptia finala doar la sala de spectacole, care este mai functionala din punct de vedere tehnic si la hol.

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat in urma cu doua saptamani, in cadrul unei conferinte de presa, ca reparatiile la Sala Studio vor fi finalizate spre mijlocul lunii martie, lucrarile fiind deosebit de complicate. Sala Studio va reveni, dupa 20 de ani, in folosinta TNB. Ion Caramitru, directorul Teatrului National din Bucuresti, considera ca aceasta este cea mai ofertanta dintre toate salile teatrului. Sediul actual al Operetei va mai funtiona la Sala Studio cladirea Teatrului National "I.L.Caragiale", pana la terminarea lucrarilor la Sala Omnia, din fostul sediu al Senatului, care i-a fost repartizata prin Hotarare de Guvern. Se estimeaza ca va fi finalizata in circa un an si jumatate iar costurile vor fi in jur de 4-5 milione de euro, pentru a o transforma intr-o sala de spectacole adaptata cerintelor Operetei.

Indiferent de termenul la care va fi predata Sala Studio, Opereta va fi lasata sa cante. Sala va fi inaugurata cu opereta lui Gherase Dendrino, "Lasati-ma sa cant".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.