Investitiile spaniole in Romania in anii urmatori vor cunoaste o crestere rapida, declara Pablo Garcia Berdoy Y Cerezo, Ambasadorul Spaniei la Bucuresti.

Exelenta Sa a participat de alaturi de Rosa Sanchez - Yebra Alonso, Consilierul Economic si Comercial al Ambasadei Spaniei si de Gheorghe Udriste, Director Executiv al Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti la o conferinta de presa co-organizata de PromoMadrid si Forum Invest.

Infrastructura urbana bucuresteana si protectia mediului sunt domeniile pentru care si-au manifestat interesul companiile spaniole. In acest sens, autoritatile spaniole finanteaza elaborarea unui studiu de fezabilitate in vederea dezvoltarii si reabilitarii strazilor (peste 1800), a retelelor de gaze, a rutelor de tramvai, tratarea apelor reziduale, controlul circulatiei, gestionarea parcurilor, dotarea cu instalatii si echipamente de semnalizare.

Gheorghe Udriste, Director al Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a confirmat ca o serie de firme spaniole si-au manifestat interesul in a participa la mai multe licitatii importante. Printre acestea se numara si procedura aferenta atribuirii lucrarilor de realizare a pasajului suprateran de la Basarab.

Rosa Sanchez -Yebra Alonso, Consilierul Economic si Comercial al Ambasadei Spaniei, a reamintit ca Spania se afla pe locul 16 in topul investitorilor straini in materie de constructii (urcand cinci locuri in ultimii doi ani), si pe locul 10 in topul investitorilor europeni.

Spania detine 15% din piata europeana a constructiilor si a lucrarilor publice, fiind urmata de Italia cu 11% si de Olanda cu 5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.