Din comoditate sau chiar lipsa acuta de timp, din ce in ce mai multi cumparatori de carte renunta la hoinaritul prin librarii si opteaza pentru comenzile de carte facute prin Internet.

Potrivit editurilor, care s-au pliat deja acestei tendinte, in magazinele virtuale pretul cartilor este mai mic, desi Posta Romana a majorat recent costul taxei de ramburs. Tocmai pentru a nu pierde la capitolul vanzari, unele edituri suporta din propriul buzunar majorarea acestei taxei, de 3,57 lei plus 1% din valoarea coletului, care reprezinta suma platita postei pentru returnarea catre editura a banilor incasati de la cumparator.

Cele mai cunoscute edituri din Romania sustin insa ca, anul trecut, numarul comenzilor online a fost mai mare decat in 2004, in special pentru ca se realizeaza foarte usor. Comanda ajunge la editura in doar cateva minute iar peste maximum 5 zile clientul poate ridica volumele comandate de la posta. Pagina de Internet a Editurii Polirom ofera clientilor chiar posibilitartea de a rasfoi cartile care ii intereseaza. Potrivit editurilor care accepta comenzi online, printre cei mai buni clienti se numara studentii si persoanele cu studii superioare din mediul urban.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.