Cei care doreau sa isi schimbe masina veche si ruginita cu ajutorul programului “Rabla” trebuie sa gaseasca alte formule, pentru ca aceasta nu mai e prioritate pentru autoritati.

Anul trecut, dupa ce a mai fost reviziuta legislatia, romanii cu masini mai vechi de 12 ani, puteau sa le duca pe roti la un Remat, de unde primeau "un bon" in valoare de 30 milioane lei care constituia avans pentru cumpararea unui vehicul nou.

Ministerului Mediului a incercat astfel sa scoata de pe strazi macar o parte din cele doua milioane de vehicule vechi de peste 10 ani si care polueaza din greu atmosfera si plamanii romanilor. "In 2005 au fost primite 14.217 autoturisme si numai 393 nu au fost distribuite, pentru ca au fost foarte scumpe. Din Fondul de mediu s-au cheltuit exact 43.821 de lei noi", ne-a spus Mihai Totu, directorul Agentiei Fondului de Mediu.

Ministerul Mediu ne-a informat ca programul a fost oprit pentru moment, intrucat nu mai constituie o prioritate. Pana la sfarsitul lunii martie se va face o evaluare a modului in care au fost distribuiti banii anul trecut.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.