Barbatii par sa fie mai satisfacuti decat femeile cand sunt martorii unei razbunari dureroase, conform unui studiu publicat recent in revista Nature. Dovezile asupra acestei "schadenfreude" masculine, sau placerea de a vedea cum este pusa in aplicare o razbunare, sugereaza ca barbatii sunt mai putin empatici comparativ cu femeile, asa ca le este mai usor sa pedepseasca, sugereaza o echipa de cercetatori de la University College din Londra.

Studiul publicat de aceasta echipa se refera la un experiment la care au luat parte 32 de voluntari care au urmarit cum le sunt administrate socuri electrice unor actori care ii inselasera, in timp ce cercetatorii monitorizau procesele din creierele voluntarilor.

La femei s-au activat aceleasi regiuni ale creierului care semnaleaza durerea, atat cand unul dintre actori primea un soc electric, cat si cand primeau ele insele socurile, ca si cum ar fi simtit durerea celuilat, potrivit lui Singer. Dar in cazul barbatilor, aceste zone indicatoare ale durerii nu s-au activat. Dimpotriva, a fost remarcata activitate in zonele care indica placere, ceea ce inseamna ca barbatii au simtit placere sau cel putin satisfactie, vazand ca cealalta persoana sufera.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.