Romania ocupa primul loc in Europa si la capitolul decedati in urma accidentelor de circulatie. Un roman moare la trei accidente de circulatie, in timp ce in Marea Britanie se inregistreaza un deces la 93 de accidente.

Numai anul trecut, peste 2.500 de romani au murit in diferite accidente de circulatie, iar peste 6.000 au fost raniti grav. In ultimii 16 ani, numarul victimelor a crescut de la an la an, diferenta dintre 2004 si 2005 fiind de peste 8%. "Principalele cauze de producere a acestor accidente sint viteza excesiva, nerespectarea de catre pietoni a regulilor de circulatie, neacordarea prioritatii, depasirea neregulamentara etc.

Mai trebuie mentionat faptul ca, in ultimii 16 ani, numarul masinilor din Romania s-a dublat, ajungind la peste 4,6 milioane de autoturisme, la fel si cel al posesorilor de permise - avem acum peste 5,6 milioane de soferi. Toate acestea in contextul in care infrastructura rutiera e aproape aceeasi", a declarat, ieri, Gheorghe Popa, adjunctul sefului IGP.

Marian Nedelescu, presedintele Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, a cerut, ieri, ca politia sa ia masuri urgente pentru reducerea numarului de accidente. "La nivel european, media este de un mort la 40 de accidente, pe cind la noi e de un mort la trei accidente. Situatia e foarte grava", afirma Nedelescu. Conducerea Politiei Romane a demarat, ieri, o campanie la nivel national de prevenire si combatere a accidentelor de circulatie. Politistii vor fi ajutati de institutii de stat si de ONG-uri. Scopul principal al campaniei este reducerea numarului de accidente de circulatie in 2006 cu 5%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.