Nu mai este o noutate pentru nimeni ca circulatia prin Bucuresti a devenit un calvar. Haosul, determinat de cresterea considerabila a parcului auto, de lipsa spatiilor de parcare, dar si de faptul ca majoritatea arterelor nu au mai suferit nici un fel de modificari pentru a prelua traficul, atinge cote maxime si din cauza parcarilor neregulamentare. Indisciplina pe sosele a conducatorilor auto este o alta cauza care duce la blocarea intersectiilor ori la comiterea accidentelor. Nu putine au fost situatiile in care soferii grabiti depasesc autoturismele oprite la semafor sau parcheaza pe trotuare, obligand pietonii sa circule pe strada, unde exista frecvent riscul de a fi accidentati.

Politia Capitalei a anuntat, ieri, ca printre arterele unde se inregistreaza cea mai mare dezordine din pricina opririlor neregulamentare se regasesc: Splaiul Independentei, intre pod Opereta si podul Izvor, str. Brezoianu, str. Doamnei, str. Ion Ghica, str. I.L. Caragiale, str. Domnita Anastasia, str. Vasile Parvan, str. Doamna Ghica, Calea Plevnei, str. George Enescu.

Pentru a pune punct dezordinii din trafic, politistii de la Brigada Rutiera sunt "secondati" de sistemele de supraveghere video, montate pe masinile cu care se deplaseaza echipajele. Cel care este depistat parcandu-si masina in locuri nepermise este filmat, iar oamenii legii ii aplica pe autoturism un "fluturas" prin care este atentionat ca a fost amendat. Anul trecut, in Capitala au fost aplicate 108.000 sanctiuni contraventionale, iar de la inceputul anului 2006 si pana ieri s-au inregistrat 3.900 de incalcari ale legii. Valorile sanctiunilor sunt cuprinse intre 60-80 lei sau 70-100 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.