Scandalul scumpirii gigacaloriei, izbucnit in urma cu o saptamana, s-a incheiat ieri cu remiza. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a aprobat ca pretul energiei termice furnizate regiei de termoficare a Capitalei sa creasca cu 19,32%, de aproape trei ori mai putin decat procentul solicitat initial de Electrocentrale Bucuresti(ELCEN), de 56%. Cresterea pretului energiei termice cu 19,32% nu va duce la o scumpire a facturii de apa calda si caldura platita de bucuresteni.

Municipalitatea a anuntat ieri ca va acoperi din buget cresterea de subventie pe care o presupune majorarea cu 19,32% a pretului la energia termica furnizata de ELCEN. Majorarea aprobata acum de ANRE ar putea fi dublata insa in primavara de o alta. Autoritatea de reglementare a anuntat ca a dispus un control de fond la societatea Electrocentrale Bucuresti, in lunile februarie si martie.

"Masura are ca scop verificarea modului de achizitie a combustibililor utilizati, eficienta schemelor de functionare si a utilizarii echipamentelor, precum si efectul reabilitarilor asupra costurilor de productie. Dupa finalizarea controlului se vor reanaliza costurile de producere a energiei termice, fiind posibila o noua ajustare a pretului practicat de Electrocentrale Bucuresti", se mai arata in comunicatul ANRE.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.