Bancile care numesc in principal barbati in posturile de conducere ar trebui sa-si modifice criteriile de promovare a angajatilor, pentru a evita plata unor costuri materiale si de oportunitate generate de aceasta politica, transmite Reuters. Printre problemele de ordin economic pe care le-ar putea avea institutiile de credit in cazul in care nu vor remedia problema ar putea fi plata unor sume importante pentru despagubiri, costurile de oportunitate generate de pierderea unor angajati capabili si cele legate de pierderea de imagine in fata clientilor.

Angajatorii au inceput sa studieze problema discriminarilor dupa ce mai multe banci au fost actionate in instanta pentru astfel de probleme si le-au fost solicitate despagubiri in valoare de miliarde de dolari. Potrivit lui Pascale Alvanitakis-Guely, unul dintre membrii conducerii bancii americane Lehman Brothers, institutiile de credit vor avea grave probleme in cazul in care nu vor gasi modalitati de atragere si pastrare a angajatelor. "Peste 50% dintre absolventii din SUA sunt femei si, conform unor statistici, in 10 ani, proportia va fi de 60-65%", a spus Alvanitakis-Guely.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.