In plin sezon rece apar durerile de dinti, care fie sunt trecatoare, fie permanente.

In marea majoritate a cazurilor, aceste dureri sunt produse de iritatii care apar din cauza temperaturilor scazute, cand smaltul dentar este afectat superficial. Acestea sunt de scurta durata, apar in mod spontan, dintii sunt extrem de sensibili la atingere sau la alternanta cald-rece, nervul dintelui este inflamat, creand o stare de disconfort, apar infectii si abcese.

Aceste dureri de dinti pot sa apara uneori din cauza curentului, a aerului conditionat, daca anumite plombe nu sunt bine fixate. E important sa aveti grija sa scapati de dureri folosind un calmant si sa ajungeti cat mai repede la medic, mai ales daca e vorba de un abces.

E bine sa aveti grija de dinti, care trebuie periati dupa fiecare masa. Periuta trebuie sa fie din par natural si trebuie schimbata la maximum doua luni.

Apele de gura trebuie folosite cat mai des cu putinta, de doua ori pe zi obligatoriu. Iata cateva produse naturiste care va pot scapa de durerile de dinti.

1. Salmigrin - are efect antialgic, antiinflamator, elimina reactiile anxioase, este util in cefalgii, nevralgii occipitale si faciale. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: 2 capsule de 3 ori/zi. Pret: 6 lei.

2. Salix - e aspirina vegetala, are efecte de calmare a durerilor, ajuta la scaderea febrei, e utila in nevralgii, gripe, rinite. Previne infarctul miocardic. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: 4-6 capsule/zi sau maximum 12 capsule/zi administrate la un interval de 4 ore.

3. Antalgin - poate preveni si inlatura durerile dentare, are efect antiinflamator, poate fi folosit in nevralgii, cefalee, dismenoree, rinosinuzite, faringoamigdalite, traheobronsite. Prezentare: flacon cu 25 de capsule. Administrare: 2-3 capsule, la nevoie. Pret: 5 lei.

4. Ulei de menta Fares - e binevenit in cazul durerilor dentare, se aplica o pi-catura de ulei la radacina dintelui dureros, se face un masaj usor pe locul afectat si durerea dispare in putin timp. Prezentare: flacon cu 10 ml. Pret: 6 lei.

5. Ulei eucalipt Fares - are efect racoritor, poate fi aplicata o picatura din acest ulei pe obraz in zona dintelui dureros. Durerea cedeaza repede. Acum, in plina iarna, e binevenit in infectii respiratorii, raceala, gripa, pneumonie, bronsite. Prezentare: flacon cu 10 ml. Pret: 5 lei.

6. PlantaGingival - produs special destinat intretinerii gingiei, obtinut din extracte vegetale, ce poate alina durerea dintilor, util in stomatite, gingivite, afte, dureri sub proteza. Se unge gingia inflamata. Produsul ajuta la mentinerea integritatii gingiilor. Prezentare: flacon cu 20 ml. Pret: 8 lei.

7. Mira - e apa de gura ideala pentru igiena cavitatii bucale. Poate fi folosita in dureri dentare, in stari inflamatorii ale cavitatii bucale, stomatite, gingivite, ajuta in amigdalite, laringite. Prezentare: flacon cu 20 ml. Administrare: gargara de 2-3 ori/zi. Pret: 6,5 lei.

Produsele prezentate le puteti gasi in magazinele de produse naturiste din str. Baia de Fier nr. 5 (din str. Sf. Vineri, tramvaie: 16, 40, 5, 14), din str. Matei Voievod 135, strada de la intersectia Vatra Luminoasa cu Soseaua Mihai Bravu, din str. Traian nr. 85 si din str. Lipscani nr. 104.

Leacuri la indemana oricui

- gargara cu ceai de sulfina de 4 ori/zi
- gargara cu ceai de salvie
- gargara cu ceai de sunatoare
- gargara cu apa si sare grunjoasa
- aplicatie pe dintele dureros cu smochina calda (durerea trece imediat)
- aplicatie cu hrean ras la radacina dintelui
- aplicatii cu suc de patrunjel
- aplicatii cu praz
- aplicatii cu usturoi, cu bitter suedez, cu ceapa cruda (fiarta si racita)
- se mesteca baton de propolis.

Liliana Simidon Specialista in produse naturiste


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.