Nicolae Manolescu a confirmat ca a acceptat propunerea mai veche a ministrului roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, de a-l inlocui pe Andrei Magheru in functia de Ambasador al Romaniei la UNESCO.

Manolescu urmeaza sa aiba prima intalnire oficiala cu seful diplomatiei romanesti in luna februarie. Dupa cum ne-a declarat, pana atunci isi va trasa si liniile imediate ale prioritatilor sale ca ambasador. Deocamdata, ce stie cu siguranta viitorul reprezentant al Romaniei la UNESCO este ca va fi insotit la Paris de familie. Mandatul ambasadorului la UNESCO se acorda pe o perioada de patru ani. Manolescu ar urma sa-si inceapa activitatea in luna aprilie. Totodata, acesta ne-a declarat ca a avut deja o intrevedere cu actualul ambasador, Andrei Magheru, si ca, probabil, va mai exista una in viitorul imediat.

La Paris, Manolescu va raspunde de programele UNESCO pentru Romania, in activitatea sa urmand sa colaboreze cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO de la Bucuresti. Ales in luna iunie ca presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania cu o covarsitoare majoritate de voturi, Nicolae Manolescu a declarat pentru MEDIAFAX ca isi va pastra functia. "Ma voi ocupa in continuare si de Uniune. Probabil ca o data la doua luni voi veni la Bucuresti", a spus criticul literar.

Dupa alegeri, Manolescu si colaboratorii sai au lansat proiectul intitulat "Literatura romana azi", ce cuprinde, printre altele, burse de creatie pentru tineri autori, un concurs de volume in manuscris, lecturi publice platite ale scriitorilor si Festivalul "Zile si Nopti de Literatura" de la Neptun. Printre planurile echipei de la Uniunea Scriitorilor se numara cresterea veniturilor printr-o mai buna colectare a timbrului literar si prin darea in folosinta a hotelului de langa Piata Romana, precum si renovarea sediului din Calea Victoriei, o cladire de patrimoniu. De curand, uniunea si-a facut site de Internet si a decis stabilirea unor jurii independente pentru premiile sale si festivalul de la Neptun.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.