Federatia Nationala a Transportatorilor Privati din Romania (FNTPR) incearca sa-l convinga pe primarul general Adriean Videanu sa renunte la proiectul ce vizeaza scoaterea liniilor de maxi-taxi din centrul Bucurestilor.

Patronii microbuzelor se intalnesc astazi cu edilul sef pentru a gasi un numitor comun in privinta noilor linii, complementare cu cele ale RATB-ului. In caz contrar, transportatorii sunt hotarati sa faca presiuni asupra municipalitatii. "Suntem foarte hotarati si vom merge pana la blocarea Primariei. Daca la dezbaterea publica nu vom fi luati in seama, vom picheta sedinta", a declarat ieri Virgil Casmoiu, secretar general al FNTPR. El mai afirma ca astfel se incalca Legea concurentei iar pagubele pe care le vor avea acestia din urma sunt imense, mergand chiar pana la faliment.

"Acest proiect nu tine cont de interesele cetateanului. Este contra Legii concurentei si ne poate duce la faliment", a mai comentat Casmoiu. De la 1 februarie celebrele microbuze vor fi interzise in Bucuresti pentru simplul motiv ca municipalitatea nu s-a grabit sa organizeze o licitatie cu noile trasee. Decizia va fi luata prin Hotarare de Consiliu in maximum doua saptamani si ii impinge practic pe transportatorii privati catre periferia Bucurestilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.