Sumele castigate din jocuri de noroc se impoziteaza acum cu 20%, de la primul la ultimul leu

Dincolo de bucuria provocata de poturile din ce in ce mai mari puse in joc de Loteria Romana, o veste mai putin placuta i-a lovit pe impatimitii acestui tip de joc. Nu este vorba neaparat despre cei care castiga lozul cel mare sau despre cei care se aleg cu sume de sute de milioane de lei la pariurile sportive sau in cazinouri, ci de cei care reusesc sa "ciupeasca" si ei un castig de cateva milioane sau chiar sute de mii de lei. Incepand din acest an, ca urmare a modificarii Codului fiscal, a fost eliminata suma deductibila de 7,6 milioane lei, care se scadea din castig inainte ca acesta sa fie impozitat. Astfel ca, in prezent, orice castig, fie el cat de mic, se impoziteaza, de la primul pana la ultimul leut, cu 20 la suta, fara a se mai acorda deducerea existenta pana in acest an. Unii jucatori spun ca nu fac nici o scofala daca la un castig de 100.000 lei, de exemplu, li se retine un impozit de 20.000 lei. "Inainte, nu plateam nici un impozit nici daca castigam 7 milioane lei ", se plangea un jucator.

Numai ca, potrivit prevederilor fostului Cod fiscal, un castig de asemenea marime nu se impozita deoarece se incadra in limita sumei deductibile. In prezent, prin eliminarea deductibilitatii, jucatorii impatimiti solicita introducerea unei grile "decente" de impozitare, astfel incat sa se faca o diferentiere intre castigurile mai mici obtinute la loto sau la pariuri sportive si marile "tunuri" in cazul castigurilor din cazinouri sau la categoriile superioare de la loterie. "Unde-i lege nu-i tocmeala. Daca legea stabileste ca orice castig se impoziteaza cu 20 la suta, indiferent de marimea acestuia, fara a se acorda nici o deducere, atunci noi retinem acest impozit asa cum scrie in lege", ne-a declarat un oficial al Loteriei Romane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.