Primul tren al metroului bucurestean va pleca in cursa astazi cu doua ore mai tarziu decat de obicei.

Nemultumiti ca nu obtin majorarea de salarii pe care o solicita din noiembrie 2005, angajatii de la metrou au decis sa opreasca lucrul in aceasta dimineata, intre orele 4.00 si 6.00. Sindicalistii de la metrou promit insa o generalizare a protestului incepand de saptamana viitoare. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou (USL), Ion Radoi, a explicat ieri care au fost motivele pentru care s-a luat decizia intreruperii orelor de lucru. "Luni am avut o intalnire, care a durat noua ore si jumatate, cu reprezentantii Administratiei.

Oferta lor dupa trei luni de negocieri a fost ca nu pot exista negocieri pana nu va fi aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2006. In aceste conditii ne vedem nevoiti sa demaram etapele pentru greva generala", a declarat senatorul PSD, Ion Radoi. El a precizat ca incetarea activitatii s-ar putea prelungi de la ora patru dimineata pana la orele 19.00. Angajatii de la Metrou au cerut initial o majorare de 23%, la inceputul lunii noiembrie 2005 cand le-a expirat contractul colectiv de munca. Acum solicita un salariu minim de 200 de euro la nivel de ramura, ceea ce presupune o crestere de aproximativ 20%.

In replica, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a declarat pe Valea Oltului, ca greva pe care angajatii de la metrou au anuntat-o pentru miercuri este ilegala si le-a cerut liderilor de sindicat sa intre imediat in legalitate. "Ma voi implica si in rezolvarea problemelor de la metrou. Pana una alta, insa, vreau sa le solicit liderilor de la metrou sa respecte legea. Greva de miercuri nu este conform prevederilor legale", a spus Dobre.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.