Boboteaza sau Botezul Domnului - ultima mare sarbatoare crestina de iarna - a prilejuit ieri ample ceremonii religioase in intreaga tara. Ritualul botezului, ca denumire, provine din grecescul "babtisma" - afundare. Este vorba despre un ritual de purificare prezent in numeroase religii ale lumii.

Dar numai in Crestinism acest ritual a devenit o Taina si a ramas ca atare, in Biserica Ortodoxa si in cea Romano-Catolica. Slujbele de sfintire a apei tinute la Bucuresti, dar si la Constanta n-au fost insa lipsite de incidente. La Mitropolia Bucurestilor, hidrantul special destinat pentru a umple butoaiele cu apa a deversat apa ruginita si cu depuneri, astfel ca s-a renuntat si s-a apelat la pompieri. Acestia au venit cu doua autospeciale pline cu apa curata. La fel s-a intamplat si la Mitropolia Tomisului.

Azi, calendarul ortodox praznuieste Soborul Sfantului Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului. "Averea" ureaza "La multi ani!" tuturor celor care poarta numele Sfantului Ioan.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.