Dupa ce a fost suspendat in instanta la sfarsitul anului trecut, fara ca problema de fond sa fie rezolvata, conflictul social de la metrou rabufneste din nou acum, urmand practic acelasi scenariu.

Sindicalistii Metrorex vor declansa miercuri, intre orele 4 - 6, o greva de avertisment in incercarea de a forta administratia si Ministerul Transporturilor sa le accepte revendicarile. Acest protest nu va afecta foarte mult insa publicul calator, trenurile urmand sa iasa din depouri cu 60 de minute mai tarziu fata de graficul normal, respectiv ora 6.00

Sindicalistii solicita, in principal, cresterea salariilor cu 23%. "Am trimis nenumarate adrese catre ministru, premier, presedinte, toata lumea ne ignora. Este grav ca nici unul dintre ei nu considera prioritara aceasta problema, in conditiile in care acum, pe timp de iarna, metroul transporta pana la un milion de calatori pe zi", ne-a declarat liderul sindical Ion Radoi. Potrivit acestuia, in cazul in care protestul de miercuri nu va trezi reactia autoritatilor, sindicalistii vor intra pe 16 ianuarie in greva generala pe termen nelimitat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.