2776 dintre ei s-au ales cu dosare penale

Peste 5.000 de bucuresteni au fost trasi pe dreapta de politistii Brigazii Rutiere, anul trecut, dupa ce s-a constatat ca s-au urcat la volan bauti ori au refuzat sa li se recolteze probe biologice. Desi au fost prinsi in trafic, multi dintre ei nu posedau permis de conducere sau se aflau in masini neinmatriculate.
Statistica intocmita pentru anul 2005 releva faptul ca oamenii legii au "deschis" 2.776 de dosare penale, dintre care 1.560 pentru consumul de bauturi (alcoolemie peste limita de contraventie ori refuz de recoltare a probelor biologice in vederea stabilirii concentratiei de alcool in sange).

Tot in aceasta perioada, au mai fost sanctionati, cu amenzi cuprinse intre 200 si 800 de lei noi, dar si cu retinerea permiselor de conducere, alti 3.456 de conducatori auto. Legislatia rutiera pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibitie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/litru de alcool pur in aerul expirat. Refuzul, impotrivirea sau sustragerea unei persoane, care conduce pe drumurile publice un autovehicul, de a se supune recoltarii probelor biologice, risca o pedeapsa cu inchisoarea tot de la 1 la 5 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.